Cherry Hero Veerle Witte

Veerle Witte - travel hero Cherry LAB

Cherry LAB’s passie voor time well spent kent geen grenzen! Niet alleen worden we geïnspireerd door onze eigen belevingen, favoriete gadgets en bijzondere plekken, maar juist ook door de unieke verhalen van globetrotters en mensen met een missie. Daarom zetten we regelmatig een nieuwe Hero in de schijnwerpers! Hero’s van overal ter wereld en natuurlijk onze helden uit eigen land. Maybe you are next!

Ze reist al jaren de wereld rond als digital nomad voor het travel magazine National Geographic Traveler, richtte in 2014 het platform Travel Diaries op waarin je een online dagboek van foto’s en routekaarten kunt bijhouden én startte onlangs haar nieuwe blog Travel Better over het belang van sustainability op reis. Voor ons genoeg redenen om powervrouw en avonturier Veerle Witte in onze Travel Hero spotlights te zetten! Benieuwd naar haar verhaal? Lees snel verder!

1. Wat maakt je tot een ware held?

Sinds juni 2014 reis ik als digital nomad de wereld rond voor National Geographic Traveler. Daarmee werd ik langzaam aan een steeds bekender gezicht binnen de reiswereld. Naast mijn werk als freelance reisjournalist kennen mensen mij wellicht ook als de oprichter van het platform Travel Diaries, een web-applicatie waar reizigers zelf een dagboek van hun reizen kunnen samenstellen, delen en printen. Recent heb ik een nieuwe blog gelanceerd over duurzaam reizen: Travel Better. Om deze te vullen met verhalen ben ik nu op wereldreis. Tijdens deze reis maak ik ook wekelijks een nieuw verhaal voor de website van National Geographic, in de rubriek ‘De wereld volgens Witte’.

2. Wat is de drijfveer achter jouw platform en wat wil je bereiken?

Travel Diaries bedacht ik lang geleden, toen ik een wereldreis ging maken door Zuid-Amerika. Ik wilde online een dagboek bijhouden, waar ik foto’s en routekaarten aan kon toevoegen, dat ik kon delen met vrienden en familie, en waarvan ik achteraf een gedrukt exemplaar zou kunnen bestellen. Toen ik erachter kwam dat er nog niks vergelijkbaars bestond, schreef ik een business plan, vroeg ik krediet aan en heb ik een team ingehuurd om de software te bouwen. In juni 2014 lanceerde de website.

Het idee voor Travel Better ontstond in 2017. Door de reizen die ik maakte voor National Geographic kwam ik steeds meer in aanraking met waanzinnige duurzame projecten en zag ik tegelijkertijd wat een schade toerisme kan aanrichten. Mijn interesse in duurzaam toerisme groeide en ik zag dat er nog niet echt een reisblog bestond in Nederland die zich puur richtte op duurzaam reizen. Zo kwam alles bij elkaar en besloot ik Travel Better in het leven te roepen.

Veerle Witte - travel hero Cherry LAB

3. Wat is tot nu toe het hoogtepunt uit je carrière?

Ik heb er meerdere: de lancering van Travel Diaries – wat me bloed, zweet en tranen heeft gekost (ok, geen bloed) –, mijn start bij National Geographic als digital nomad en mijn allereerste publicatie in het tijdschrift van NG Traveler. Het is mooi om te zien dat hard werken en kwaliteit leveren zich uiteindelijk uitbetaalt.

4. Wat kunnen we binnenkort van jou verwachten?

In 2018 ben ik veel op pad. Tot en met juni reis ik door Mauritius, Réunion, Zuid-Afrika, Botswana, Nieuw-Zeeland, Polynesië en Indonesië. Bestemmingen die ik op bewuste wijze hoop te ontdekken, met aandacht voor natuurbehoud, dierenbescherming en duurzaam toerisme. Iedere week verschijnt er een nieuwe blog van deze avonturen op de website van National Geographic en daarnaast probeer ik zoveel mogelijk te bloggen op Travel Better. In juni kom ik terug naar Europa voor een digital nomad-opdracht. Of ik daarna nog verder ga reizen of niet weet ik nog niet. De tweede helft van 2018 is voor iedereen, inclusief mezelf, nog even een verrassing.

5. Tot slot: wat is jouw ultieme reistip?

Neem de tijd op reis. Heb respect voor de natuur, de dieren en de lokale bevolking en leer ze kennen. Probeer niet een voor een de highlights van een bestemming af te rennen, maar ga op avontuur en begeef je op de minder bewandelde paden. Zo beleef ik zelf de allermooiste momenten op reis.

Volg Veerle’s wereldreis live op Instagram!

Veerle Witte - travel hero Cherry LAB