Hero Boukje de Vries

Cherry LAB’s passie voor time well spent kent geen grenzen! Niet alleen worden we geïnspireerd door onze eigen belevingen, favoriete gadgets en bijzondere plekken, maar juist ook door de unieke verhalen van globetrotters en mensen met een missie. Daarom zetten we regelmatig een nieuwe Hero in de schijnwerpers! Hero’s van overal ter wereld en natuurlijk onze helden uit eigen land. Maybe you are next!

De held van deze editie: Boukje de Vries. Ze nam een enorm risico om in deze digitale tijd een gedrukt magazine op de markt te brengen. En wat voor één. Een mooi onderscheidend magazine: TRAVELBOOK, dat verhalen van reizigers vertelt die door hen zelf geschreven zijn! Ook maakte ze afgelopen jaar een reis naar Colombia, mét man en haar twee jonge kinderen en ze is daar meer dan tevreden over.

1. Wat maakt je tot een ware held?

Een held? I like the sound of that! Ik denk dat in deze tijd van digitalisering wij de uitdaging hebben opgezocht en een heel mooi en onderscheidend reismagazine in de markt hebben gezet. Daar is wel wat lef en zeker een flinke dosis doorzettingsvermogen voor nodig.

2. Wat is de drijfveer achter TRAVELBOOK en wat wil je bereiken?

TRAVELBOOK is ontstaan, jawel daar komt het cliché, uit onze liefde voor reizen en het delen van reisverhalen. Wij merkten dat wanneer je veel reist de mensen in jouw omgeving je om raad gaan vragen, advies, tips. Waar moet ik heen? Waar moet ik op letten? Weet jij nog een leuk hotelletje? Een leuke bestemming? Waarom niet die verhalen bundelen en per kwartaal in een mooie vorm gieten. Bij ons was het een logisch gevolg dit in tijdschriftvorm te doen daar wij beiden ook bij een uitgeverij in Haarlem hebben gewerkt. Het resultaat is TRAVELBOOK Magazine. Het vertelt verhalen van reizigers, door reizigers geschreven, dus uit eerste hand.

Boukje de Vries

3. Wat is het hoogtepunt uit je carrière tot nu toe?

Toen ik mijn eerste TRAVELBOOK magazine in mijn handen had en hem op Schiphol bij de reismagazines zag liggen. Na al dat harde werken was dat de kers op de taart.

4. Wat kunnen we binnenkort nog van jou verwachten?

Nog meer mooie verhalen en uitbreiding van ons online platform travelbook.nl

5. Tot slot: wat is jouw ultieme tip voor een onvergetelijke reis?

Als echte Azië fanaat heb ik afgelopen jaar een uitstapje naar Zuid-Amerika gemaakt en ben met mijn gezin (man & twee kids van toen 4 en 6 jaar) naar Colombia gegaan. Een rondreis van twee weken, heel actief, veel gezien en compleet verliefd geworden op het land. Wat een prachtige bestemming is dat! Ik roep nu ook heel hard naar iedereen die het maar horen wil: ga naar Colombia. De natuur, de gezelligheid, de cultuur, van prachtige gebergtes rijdend door de wolken naar tropische stranden en romantische steden. Het land heeft álles wat je maar wensen kan en ik heb mij er geen moment onveilig gevoeld. Dus ga!

Boukje de Vries