Hero Zoë van Liere

Zoe Wilde

Cherry LAB’s passie voor time well spent kent geen grenzen! Niet alleen worden we geïnspireerd door onze eigen belevingen, favoriete gadgets en bijzondere plekken, maar juist ook door de unieke verhalen van globetrotters en mensen met een missie. Daarom zetten we regelmatig een nieuwe Hero in de schijnwerpers! Hero’s van overal ter wereld en natuurlijk onze helden uit eigen land. Maybe you are next!

De focus ligt deze editie op Zoë van Liere: een echte held omdat ze niet alleen online, maar ook offline een platform wist op te zetten met de Moderne Hippie Markt. Met haar missie om zentrepeneurship te bereiken streeft ze ernaar om haar werk op een bewuste manier te vervullen!

1. Wat maakt je tot een ware held? 

Door juist – denk ik – een echte anti-held te zijn, veel content te maken die ‘een beetje anders is dan anders’ en vooral héél veel te doen, te proberen en… Heel veel fouten te maken! Mijn weg als zentrepeneur voor Moderne Hippies & YouTuber als Professional Wild Child is beide met vallen en opstaan een succes geworden, en dat is eigenlijk zo perfect aan de imperfectie van het geheel.

2. Wat is de drijfveer achter ModerneHippies.nl en wat wil je bereiken?

Moderne Hippies is een platform voor mensen die een vrij, avontuurlijk en bewust leven willen leiden. Een heleboel dingen die we in de maatschappij normaal vinden, kunnen ook anders: je kunt een stuk vrijer en open minded in het leven leren staan, en op die manier als mens groeien. Het avontuurlijke aspect laat onze nieuwsgierige, leergierige houding naar het leven (en natúúrlijk onze enorme reislust) zien. Volgens ons is reizen de mooiste manier van educatie: je verbreedt altijd je horizon en leert daardoor dus júist in te zien dat ons normaal, ergens anders niet altijd even normaal hoeft te zijn. Dat werkt enorm bevrijdend voor de persoonlijke ontwikkeling als mens. Het bewuste aspect gaat dan ook met name over die persoonlijke ontwikkeling en over de kleine, bewuste keuzes die je onderweg kunt maken.

Zoe Wilde

3. Wat is tot nu toe het hoogtepunt uit je carrière?

Een van de eerste keren toen ik zelfstandig een evenement organiseerde vanuit Moderne Hippies (way back when, in 2013) – toen nog in de grote loods van Amsterdam Roest – rustig in me op kon nemen hoe druk het er was en vervolgens bedacht dat één mens deze hoeveelheid mensen bij elkaar kon brengen, liet me inzien hoe krachtig een mens kan zijn en waartoe die in staat is. Zolang je maar echt trouw blijft aan jezelf en de intrinsieke motivatie hebt om er hard voor te werken.

4. Wat kunnen we binnenkort nog van jou verwachten? 

Met Moderne Hippies heb ik inmiddels echt een platform kunnen opzetten: online worden er diverse artikelen geschreven door allerlei super inspirerende mensen en offline komen er elk kwartaal duizenden mensen bij elkaar. Nu is het tijd voor iets meer focus voor mezelf: ik ga dit jaar meer van mezelf laten zien op Professional Wild Child en op basis daarvan nieuwe projecten opzetten.

5. Tot slot: wat is jouw ultieme tip om bewuster te reizen?

Persoonlijk vind ik een reis het mooiste worden als ik me volledig stort in de cultuur en diens gewoontes. Vooraf een boekje lezen over hoe het er daar eigenlijk allemaal aan toegaat, voorbereid te zijn over wat ik aan moet trekken en hoe je je ergens ‘behoort’ te gedragen, en vervolgens in het land zelf in gesprek te raken met de locals. Dat zijn voor mij echte eye openers om bewust te zijn hoe anders een andere cultuur kan zijn, en hoe we allemaal in onze eigen landjes in onze eigen ‘bubbel’ leven. Ik geloof er erg in dat je, op basis van dit soort reizen en openstaan voor nieuwe levenslessen, je eigen identiteit beter en bewuster kan leren vormen door in te zien dat een heleboel dingen ook anders kunnen.

Zoe Wilde