Icelandair’s ‘cool’ste vliegtuig ooit

Cherry LAB Icelandair's new livery, Vatnajökull

Het is feest bij Icelandair! Dit jaar blazen zij maar liefst 80 kaarsjes uit en om dat te vieren introduceert de luchtvaartmaatschappij haar nieuwste aanwinst: het Vatnajökull vliegtuig. Met de IJslandse Vatnajökull gletsjer als inspiratiebron, beleef je nu een van de zeven Europese wereldwonderen aan boord van jouw vlucht naar Reykjavik, Canada of de VS. Van 195 liter verf voor een handgeschilderde afbeelding aan de buitenkant van het toestel tot ijsblauwe lichtshows en bijpassend design vanbinnen. (Letterlijk) cool, vinden wij!

 Cherry LAB Samengevoegde foto's Icelandair

Vatnajökull vliegtuig

Het kostte kunstenaars 24 dagen en 195 liter verf om het nieuwe handgeschilderde vliegtuig de ‘Vatnajökull look’ mee te geven. Maar niet alleen de buitenkant is gletsjer-proof. Waan je middenin dit natuurwonder dankzij de bewegend blauwe LED verlichting boven je hoofd, trolleys in de vorm van mini-ijsgrotten en de ijswit en turquoise gestylede hoofdsteunen, bekers en servetten. Het Vatnajökull vliegtuig past in het rijtje van de in 2015 geïntroduceerde Hekla Aurora, die geheel in het teken staat van het noorderlicht.

Cherry LAB Icelandair Vatnajökull

Fun facts

  • De Vatnajökull gletsjer is de meest actieve gletsjer van IJsland met drie vulkanen onder het oppervlak.
  • Het fenomeen neemt 8% van het oppervlak van IJsland in beslag en is daarmee een van de zeven Europese natuurwonderen.
  • Hoe je Vatnajökull uitspreekt? Vat-na-yuh-kutl. Piece of cake toch?
  • Icelandair wilde passagiers onderweg graag alvast een IJslandse experience meegeven waardoor binnenstappen in het vliegtuig voelt als binnenstappen in een ijsgrot maar dan met hogere temperaturen én hartelijke service! Dat is nog eens ‘time well travelled‘.
  • De soms wel 1.000 meter dikke ijslaag bevindt zich recht boven een van de meest actieve vulkaanvelden ter wereld!
  • Via de website www.icelandair.nl/vatnajokull kun je zien aan waar het toestel zich op welke data bevindt. Wie weet spot jij zowaar die gletsjer in de lucht!

Benieuwd hoe het vliegtuig tot stand is gekomen? Bekijk hier dan de making of video!

Cherry LAB Icelandair Making off video