Trend: Soho House

SoHoChi_075_copy123

GESPOT:

Onze trendwatchers spotten de gekste gadgets, de meest bizarre to do’s en on trend hotspots. En laten hun licht er op schijnen!

Wat is er nieuw? 

Soho House

Wat?
Soho House is in 1995 opgericht als home away from home voor mensen uit de creatieve industrie zoals film, theater, muziek, kunst et cetera. Sindsdien bestaat Soho House in vele steden en is er een lidmaatschap nodig om tot de community te horen. Om binnen te komen moet je sowieso twee andere creatieve leden kennen en zij moeten jou voordragen bij de commissie. Het kost gemiddeld 2000 dollar per jaar om onbeperkt toegang te krijgen tot een Soho House. Wil je er ook slapen, dan betaal je 250 dollar per nacht.

Waar?
De meeste Soho Houses zijn gevestigd in Engeland en in Noord-Amerika, en er is een Soho House in Istanbul en Berlijn.

On trend?
Ja! Van exclusiviteit houden we tegenwoordig wel. Het past daarom goed bij de trend ‘no size fits all’ waarbij het gaat om exclusiviteit en personalisatie. Dat een Soho House exclusief is, spreekt voor zich met de commissie, de vakgebieden en het hoge bedrag dat er betaald moet worden. Persoonlijk wordt het door de uitnodiging of de ‘keuring’ van twee bekenden. Je moet het dus heel graag willen!

140908_Soho_SHOT08_0171

Iets voor jou?
Als je een creatieveling bent, van exclusiviteit houdt, een home away from home wilt hebben en het er voor over hebt om flink in de buidel te tasten, dan is dit zeker iets voor jou! Nog een klein dingetje: je betaalt ook nog flinke inschrijvingskosten van 150 dollar.

Hoe kom je er (aan)?
Op de website kan er worden uitgekozen welk lidmaatschap je wilt. Ben je jonger dan 27 jaar en wil je toegang hebben tot een Soho House, dan betaal je 1000 dollar. Toegang hebben tot alle Soho Houses, kost 2800 dollar. Kost wat, maar dan heb je wel veel houses over heel de wereld.

Hot or not?
Hot! Het lijkt ons fantastisch om tussen mensen met dezelfde interesses te ontspannen, ideeën te spuien en contacten te leggen. Daarbij zijn de locaties schitterend en de houses ook. Wel is het een beetje overdreven om enkel ergens te kunnen werken of relaxen.

Meer info:
www.sohohouse.com