Travel Hero: Lisa Kolster

Lisa Kolster Cherry LAB

Cherry LAB’s passie voor time well spent kent geen grenzen! Niet alleen worden we geïnspireerd door onze eigen belevingen, favoriete gadgets en bijzondere plekken, maar juist ook door de unieke verhalen van globetrotters en mensen met een missie. Daarom zetten we regelmatig een nieuwe Hero in de schijnwerpers! Hero’s van overal ter wereld en natuurlijk onze helden uit eigen land. Maybe you are next!

Haar passie voor fotografie en video uitte zich al in haar opleiding maar dankzij een wedstrijd van FOX ontdekte ze ook haar passie voor reizen! Inmiddels stond onze nieuwste Travel Hero Lisa Kolster al bovenop Lions Head in Kaapstad en beklom ze de Preikestolen in Noorwegen maar is haar bucketlist nog eindeloos. Bovendien organiseert deze bezig bij in 2018 haar eigen groepsreis naar Zuid-Afrika! Haar droom? Andere reizigers inspireren met haar persoonlijke reisvideo’s. We like!

1. Wat maakt je tot een ware held?

Een held. Pfoe, wat een eer om zo genoemd te worden. Ik zelf zie mezelf niet zo, omdat ik voor de camera precies ben wie ik in het dagelijkse leven ook ben. Oké, ik sta niet elke dag op Lion’s head in Kaapstad of op Preikestolen, maar hoe ik tegen mijn kijkers praat op social media. Zo ben ik ook als ik thuis met een lazy sunday op de bank zit. Ik probeer met mijn reis video’s mijn persoonlijkheid en vette film shots te combineren. Zo probeer ik mijn kijkers het gevoel te geven dat ze daadwerkelijk met mij mee op reis zijn. Hier krijg ik vaak ook complimenten van, dat mijn kijkers echt het gevoel hebben dat ze met mij mee op avontuur zijn. Dit vind ik ontzettend leuk om te horen!

2.Wat is de drijfveer achter jouw brand/platform en wat wil je bereiken?

Ik deed in 2015 mee met een wedstrijd van FOX Verre Reizen om jezelf naar Zuid-Afrika te filmen. Ik deed een film opleiding en deed mee aan deze wedstrijd. Ik dacht, dan heb je het tenminste geprobeerd. Uiteindelijk werd ik gekozen met nog 3 anderen om naar Zuid-Afrika te gaan en daar een groepreis te filmen voor FOX Verre Reizen. Dit was mijn eerste reis waarbij ik helemaal alleen op avontuur ging. Ik ging mee met een single groepreis en daar zaten niet echt leeftijdgenoten bij. Maar eerlijk gezegd, ik had de tijd van mijn leven met deze mensen. Ik vond het geweldig! Tijdens deze reis ben ik mijn avontuur gaan filmen en besloot ik een YouTube kanaal aan te maken. Ik had al ervaring met YouTube vanwege mijn kanaal met mijn tweelingzus (160.000 abonnees). Ik wilde iets voor mijzelf. Iets waar ik mijn creativiteit kwijt kon en mijn liefde die toen ontstaan is voor reizen en avontuur. Door combinaties van mooie shots wilde ik iedereen laten zien dat je als ”vrouw” ook prachtige video’s kunt maken. Drone, stabilizers, camera’s ik neem het allemaal mee in mijn cameratas en ga op pad. De combinatie van prachtige shots en de kijkers het gevoel geven dat ze echt met mij op reis zijn maakt mijn kanaal uniek.
Lisa Kolster Cherry LAB

3. Wat is het hoogtepunt uit je carrière tot nu toe?

Dat ik de mogelijkheid heb om te reizen, dat ik anderen kan inspireren en dat ik ontzettend veel leer tijdens mijn reizen. Ik sta pas aan het begin van dit hele avontuur, waardoor elke reis en samenwerking een hoogtepunt is. Maar het hoogtepunt waar ik het meest trots op ben is de groepsreis naar Zuid-Afrika die ik heb georganiseerd voor aankomende zomer. Een groepsreis waarin we twee weken lang op reis gaan door Zuid-Afrika en ik tussendoor workshops geef over filmen, fotografie en social media. De eerste groep zit bijna vol. Ik kan mijn volgers die mee gaan alles leren over wat ik doe en hen inspireren om hun ambities achterna te gaan. En natuurlijk het mooie Zuid-Afrika te laten zien!

4. Wat kunnen we binnenkort van jou verwachten?

Ohja! 2017 is al weer bijna voorbij. 2017 is het jaar waarin ik mijn ambities achterna ben gegaan en me ben gaan focussen op mijn reiskanaal. Ik ben afgestudeerd van mijn filmopleiding, waardoor ik mij hier nog meer op kan focussen. Voor 2018 wil ik meer content. Prachtige reis video’s delen en meer avontuur. Het lijkt mij ook erg leuk om in 2018 meer samenwerkingen te doen met anderen die dezelfde passie hebben. 2018 I’m ready!

5. Tot slot: wat is jouw ultieme reistip voor de moderne reiziger?

Geniet! Tegenwoordig is iedereen zo druk met social media, waardoor je vaak vergeet te genieten op bepaalde plekken tijdens het reizen. Ik herken dit ontzettend in mijzelf en probeer vaak even mijn camera apparatuur weg te doen en stil te staan op wat voor prachtige locatie ik ben. Ik denk dat ik niet de enige ben die hier zichzelf hier in herkent. Daarom mijn tip: geniet!

Meer over Lisa? Check ook haar Youtubekanaal  of Instagram!

Lisa Kolster Cherry LAB