Travel Hero: Megan Sullivan

Megan Sullivan

Cherry LAB’s passie voor time well spent kent geen grenzen! Niet alleen worden we geïnspireerd door onze eigen belevingen, favoriete gadgets en bijzondere plekken, maar juist ook door de unieke verhalen van globetrotters en mensen met een missie. Daarom zetten we regelmatig een nieuwe Hero in de schijnwerpers! Hero’s van overal ter wereld en natuurlijk onze helden uit eigen land. Maybe you are next!

In één maand 15 meter naar beneden vallen tijdens bergbeklimmen, een aanrijding met een auto en dan ook nog eens een diagnose met huidkanker. Hoeveel pech kan je hebben? Dit overkwam Megan Sullivan. Door deze tegenslagen besefte ze dat ze meer van het leven moet genieten en besloot ze om haar droom te volgen door alle zeven nieuwe wereldwonderen te bezichtigen. Door dit inspirerende verhaal verdient Megan dan ook een plaats in de spotlight als Travel Hero. Helaas heeft deze dame het erg druk met haar passie filmmaken om haar persoonlijk te spreken. Gelukkig kent het internet geen geheimen voor ons.

  1. Wat maakt deze levensgenieter tot een ware held?

Megan heeft in één maand tijd een drievoud aan ongelukken gekregen. Allereerst was ze op 609 meter hoogte tijdens het bergbeklimmen in Yosemite National Park toen ze 15 meter naar beneden viel. Hierbij redde haar helm haar leven en begon ze af te vragen waarom ze zoveel risico’s neemt met dit soort ‘extreme sports’. Alsof dat nog niet genoeg was, werd ze een week later door een auto aangereden terwijl ze op haar scooter reed. Als klap op de vuurpijl kreeg ze weer een week later een telefoontje dat er huidkanker is gediagnostiseerd tijdens een routine check-up. De grond zakte bijna weg onder haar voeten, totdat ze zich realiseerde dat ze het allemaal wel heeft overleefd. De tegenslagen deden haar beseffen dat ze haar dromen moest najagen en meer van het leven moest genieten. Deze dame weet wel van aanpakken. In slechts 13 dagen tijd, bezocht ze alle zeven nieuwe wereldwonderen. Om er een extra schepje bovenop te doen, nam ze ook nog eens haar date mee met wie ze nog maar twee weken samen was!

  1. Wat is de drijfveer achter Megan en wat wil ze bereiken?

Drie jaar voor alle tegenslagen had Megan de droom om de wereld rond te reizen en dit avontuur te filmen. Helaas bleef dit bij dromen. Na alle tegenslagen kwam de realisatie dat zij de enige was die zichzelf in de weg stond om haar dromen na te jagen. Dus besloot ze om haar eerste droom waar te maken door op een 13-daagse trip de zeven nieuwe wereldwonderen te bezichtigen. Hier kreeg ze de smaak te pakken als levensgenieter en besloot om haar passie te volgen in het maken van films. Iets wat ze voorheen niet durfde, omdat ze onzeker en bang was dat het een mislukking zou worden. Inmiddels heeft één van haar documentaires het film festival circuit van 2016 gehaald. Door deze erkenning wist ze instant dat ze haar passie voor filmen moest volgen.

  1. Wat is tot nu toe het hoogtepunt uit Megan’s carrière?

Alle zeven wereldwonderen zien en filmen smaakte naar meer! Dit zorgde ervoor dat ze zich met volle overtuiging kon overgeven aan haar passie voor het maken van films. Met als echte hoogtepunt haar korte documentaire ‘On the fence’ over de risico’s van ‘extreme sports’ die dus het film festival circuit heeft gehaald. Vanaf nu gaat het alleen maar bergopwaarts!

Deze dame heeft de smaak te pakken en er zullen nog wel meer documentaires van haar volgen! In de slider zie je alvast drie wereldwonderen, maar neem ook vooral eens een kijkje op haar Instagram @themegansullivan en check haar blog.

Megan Sullivan slider