Travel Hero: Saskia Griep – Better Places

Cherry Lab Saskia Griep Better Places

Cherry LAB’s passie voor time well spent kent geen grenzen! Niet alleen worden we geïnspireerd door onze eigen belevingen, favoriete gadgets en bijzondere plekken, maar juist ook door de unieke verhalen van globetrotters en mensen met een missie. Daarom zetten we regelmatig een nieuwe Hero in de schijnwerpers! Hero’s van overal ter wereld en natuurlijk onze helden uit eigen land. Maybe you are next!

Een duidelijke visie, een passie voor duurzaam reizen en andere culturen én een flinke portie doorzettingsvermogen – dat is de beste omschrijving voor onze nieuwste Travel Hero Saskia Griep! Deze ondernemende powervrouw startte drie jaar geleden het reisplatform Better Places met de gedachte om twee werelden samen te brengen: reizigers die op zoek zijn naar een unieke reiservaring en lokale experts die een rugzak vol van dit soort ervaringen kunnen bieden. Inmiddels timmeren Saskia en Better Places lekker aan de weg en beginnen zij in in september zelfs een traineeship voor young professionals rondom duurzaam ondernemen! Tijd om Saskia beter te leren kennen:

1. Wat maakt je tot een held?

Mijn eerste reactie is dat ik mezelf niet direct als een powervrouw zie. Ik ben Better Places begonnen omdat ik oprecht geloof dat we door reizen de wereld een beetje beter kunnen maken, door open te staan voor andere culturen en manieren van leven en samen te werken op basis van gelijkwaardigheid. Ik ben antropoloog en ben mijn hele leven al zeer geinteresseerd in verschillende culturen, juist de verscheidenheid maakt het leven mooier. Ik onderneem heel erg vanuit mijn idealen en vind het veel belangrijker om een positieve impact te hebben dan veel geld te verdienen. Soms vinden mensen mijn manier van zaken doen een beetje vreemd. Gelukkig bewijs ik met Better Places dat je door te ondernemen met een duidelijke visie en een flinke portie doorzettingsvermogen succesvol kunt zijn.

2.Wat is de drijfveer achter Better Places en wat wil je bereiken?

Better Places is niet alleen een reisplatform, maar ook steeds meer een online community op het gebied van duurzaam reizen. Wij werken intensief samen met allerlei reisexperts, die hun eigen reisorganisatie zijn begonnen in Azie, Afrika of Latijns-Amerika. Ook werken wij intensief samen met een groeiende groep online influencers en zijn we altijd op zoek naar ondernemende mensen die op eenzelfde manier in het leven staan als wij. Wij doen niets liever dan reizen en bijzondere plekken ontdekken, maar we willen tegelijkertijd de wereld een beetje beter maken samen met verschillende digital nomads, freelancers die overal ter wereld werken. Dit maakt ons flexibel en biedt veel ruimte voor innovatie.

Wij merkten dat mensen tijdens hun vakantie steeds meer op zoek zijn naar bijzondere ervaringen en contact met de lokale bevolking. Ik werk al jarenlang in de reiswereld en heb inmiddels een aardig netwerk op gebouwd van reisprofessionals overal ter wereld . Net als ik vinden zij duurzaam reizen belangrijk en doen ze niets liever doen dan mooie reizen samen te stellen. Met Better Places wil ik die twee werelden samenbrengen. Aan de ene kant mensen die op zoek zijn naar een bijzondere reiservaring, maar geen tijd hebben om zelf alles uit te zoeken, en aan de andere kant de lokale reisexperts die gespecialiseerd zijn in het samenstellen van bijzondere reizen. De lokale reisexperts reizen zelf ook graag en komen dus steeds nieuw plekjes tegen, zo beschikken zij over de laatste informatie. Duurzaam ondernemen en persoonlijk en informeel contact tussen de reiziger en de reisexpert vinden wij belangrijk.

Cherry LAB Better Places

3. Wat is tot nu toe het hoogtepunt uit je carrière?

Mijn persoonlijk hoogtepunt is dat we met Better Places laten zien dat je door duurzaam te ondernemen een succesvol bedrijf kunt neerzetten. Daarnaast is het superleuk om echt samen te werken met gelijkgestemde reisfanaten wereldwijd en onze community van reisondernemers (reisexperts en online influencers) steeds verder uit te breiden.

Het hoogtepunt van Better Places is toch wel het continue enthousiasme van de reizigers. Het gemiddelde cijfer dat klanten ons geven is een 9,1. We bestaan nog maar 3 jaar en hebben al twee maal de Reisgraag award gewonnen in de categorie verre reizen, een prijs die is gebaseerd op reviews van reizigers. Ook hebben we steeds meer repeaters, we hebben zelfs al reizigers die voor de 4e keer met ons op reis gaan! Het blijkt dat klanten ons vooral waarderen vanwege de expertise en het persoonlijke contact.

4.Wat kunnen we binnenkort nog van jou verwachten?

Mijn persoonlijk ambitie is dat ik zoveel mogelijk positieve impact wil hebben, zowel voor de lokale bevolking als voor de reiziger. Daarnaast vind ik het leuk om producten aan te bieden waar sprake is van een gelijkwaardige uitwisseling. Dus geen bezoeken aan schooltjes of weeshuizen maar bijvoorbeeld een bezoek aan een koffieplantage, waar trotse ondernemers uitleg geven over de producten die ze verbouwen. Eigenlijk is het zo simpel, als lokaal personeel goed getraind en betaald wordt, heb je tevreden medewerkers en hebben reizigers een betere ervaring. Een lokale gemeenschap, die door toerisme verbeteringen in hun wereld ziet, genereert dankbare families die met oprechte gastvrijheid een unieke ervaring geven aan een reiziger die bij ze op bezoek komt.

Met Better Places bieden we bij voorkeur kleinschalige familiehotels aan. Ik heb zelf heel veel gereisd en ervaren dat het veel leuker is om in een kleinschalig familiehotel te overnachten met typische streekgerechten dan in een groot hotel met buffet eten. Het liefste slaap ik in een hotel wat gerund wordt door de eigenaars, omdat je daar echte gastvrijheid ervaart.

Verder groeit Better Places zelf erg hard. Sinds 2016 opereren we ook in Duitsland onder de naam Fairaway en deze week lanceren we onze internationale site betterplacestravel.com. Ook zijn we nog steeds bezig met het toevoegen van nieuwe bestemmingen. Wij bieden nu alleen verre reizen, maar reizen binnen Europa staan zeker op de planning. In september beginnen we de Better Tourism Academy, een traineeship voor young professionals. Met het traineeship wil Better Places niet alleen investeren in jong talent, maar vooral laten zien dat je door een duurzame werkwijze een succesvol bedrijf kunt neerzetten. Tot slot proberen we met Better Places voorloper te zijn op het gebied van duurzaam ondernemen in de reisbranche!