Trend: Camera Restricta

restricta-camera

GESPOT:

Onze trendwatchers spotten de gekste gadgets, de meest bizarre to do’s en on trend hotspots. En laten hun licht er op schijnen!

What’s new?

Camera Restricta

Wat?
Camera Restricta is een project van Philipp Schmitt, in het leven geroepen om bewustwording the creëren over de overload foto’s die wij van dezelfde highlights maken. Het project, bestaande uit aan app die is gelinkt aan een 3D camera, heeft die discussie inmiddels flink opgelaaid! Maar hoe werkt het? Door GPS op je smartphone weet de app dat je in de buurt bent van een populaire plaats waar al vele foto’s zijn gemaakt (of waar veel mensen hun GPS aan hebben staan). Als jij vervolgens ook een foto wil maken, blokkeert de app de camera via een draadloze verbinden. Je kunt zo geen foto schieten omdat de app vindt dat er al genoeg foto’s op die ene plek zijn gemaakt, zoals bijvoorbeeld bij de Eiffeltoren.

Waar?
Momenteel is de Camera Restricta (nog) niet toegankelijk voor het grote publiek. Maar wie weet wordt het project van Philipp in de toekomst wel doorgevoerd in de Nederlandse markt!

On trend?
Ja zeker! Camera Restricta past bij de trend ‘no size fits all’. Deze trend gaat om het feit dat wij exclusiviteit willen en liever alles persoonlijk en op maat gemaakt willen hebben. Dit project speelt goed op deze behoefte in omdat er enkel exclusieve foto’s gemaakt kunnen worden.

restricta-prohibited

Iets voor jou?
Dit is iets voor jou als je het niet erg vindt als je soms te gekke momenten niet kan vastleggen. Daarnaast moet je wel van een uitdaging houden. Het zal soms vast lang duren, in bijvoorbeeld het centrum van Amsterdam, om een plaats te vinden waar nog niet veel foto’s zijn gemaakt.

Hot or not?
Dit is hot! We willen allemaal wel dat ene plaatje schieten dat niemand heeft. En daar is Camera Restricta een goede hulp bij!

More info:
philippschmitt.com