Trend: Sleeping Pod

SlaapcabineGESPOT:

Onze trendwatchers spotten de gekste gadgets, de meest bizarre to do’s en on trend hotspots. En laten hun licht er op schijnen!

What’s new?

Sleeping Pod

Wat?
In de futuristische sleeping pod kun je op elk gewenst moment een dutje doen. De eerste cabines zijn al op vliegvelden te vinden, maar we denken dat het niet lang zal duren voordat je op meerdere locaties een schoonheidsslaapje kan doen!

Waar?
De bedoeling is om de sleeping pod eerst op vliegvelden te laten landen. De eerste slaapcabine was te vinden op het vliegveld van Abu Dhabi in 2013 en is in 2016 up to date gemaakt met de laatste futuristische versie. Daarna kwamen de vliegvelden Dallas-Fort Worth en London Gatwick.

On trend?
Dit speelt zeker in op de trend dat reizen steeds meer een lifestyle wordt: we reizen meer, vaker, korter, langer, en hebben door  het vele reizen gebrek aan slaap. De sleepingpods spelen in op de behoefte aan rust. Waar wacht je op?

Iets voor jou?
Of je nou een frequente reiziger, zakenreiziger of toerist op een lange doorreis bent, iedereen die rust kan gebruiken is welkom. In plaats van drie kopjes koffie om je wakker te houden, koop je een uurtje rust.

Hoe kom je er (aan)?
Je zult nog even moeten wachten tot de slaapcabines op elk vliegveld te vinden zijn, maar je kan het in ieder geval vinden op de vliegvelden van Abu Dhabi, Dallas, London Gatwick, Dubai, Tallinn, Helsinki en zelfs Amsterdam! Tokio staat op de planning en er volgen nog meer.

Hot or not?
Deze cabines schieten als paddestoelen uit de grond op steeds meer vliegvelden. Het is natuurlijk heerlijk om bij een lange overstap net even wat slaap te pakken, zonder dat je op je bagage hoeft op te letten of last hebt van drukke mensen om je heen. Fantastisch toch om nooit meer vermoeid thuis te komen van een trip? Tenzij je last hebt van claustrofobie, dan raden we je een ander plekje aan!

Meer info?
Ben je benieuwd? Bekijk de sneak-preview hieronder: